TEHOKUIVAUS TULETESTIT


Tuki- ja liikuntaelimistö koostuu luista, nivelistä, lihaksista sekä jänteistä. Nimensä mukaisesti sen tehtävänä on toimia elimistön tukirankana sekä huolehtia ihmisen liikkumisesta tai huonossa kunnossa ollessaan mahdollisesti myös liikkumattomuudesta.
Elämme kehomme kanssa 24/7 ja oma kroppa onkin tavallaan ihmisen tärkein työkalu. Usein kuulee puhuttavan, että liike on lääke. Mitä monipuolisemmin käytämme omaa kehoamme, sen paremmin se yleensä voi. Paikallaanolo ja usein samanlaisena toistuva kuormitus, kuten työasennot tai usein samanlaisina toistuvat liikkeet, voivat puolestaan aiheuttaa kipuja ja tai muuta pientä kremppaa. Tule-vaivoissa on harvoin kyse mistään haitallisesta tai vakavasta terveyttä uhkaavasta ongelmasta, mutta ne voivat olla ikäviä ja vaikuttaa alentavasti toimintakykyyn ja elämänlaatuun. Siksi oman kehon huoltaminen paitsi hoitaa ja myös ennaltaehkäisee monia tuki- ja liikuntaelimistön haasteita ja tekee ylipäätään arjesta ja liikkumisesta mukavampaa.
Tälrä sivulta löydät kolme kotioloissa toteutettavaa matalan kynnyksen testiä, joilla pääset testaamaan oman tuki- ja liikuntaelimistösi kuntoa. Niiden avulla pystyt selvittämään, onko liikkuvuutesi ja liikehallintasi kunnossa. Testeistä saat itsellesi arvokasta tietoa siitä, mihin osa-alueisiin juuri sinun kannattaisi kehonhuollossa keskittyä. Katso videoilta testiliikkeet sekä ohjeistukset niihin. Videon alapuolelta löydät testin pisteytykset ja yleisimpiä haasteita, joiden vuoksi testit eivät onnistu. Muista, että testiliikkeet itsessään toimivat hyvinä kehonhuoltoliikkeinä ja niiden avulla sinun on myös helppo mitata omaa edistymistäsi.
Varaudu testeihin rennolla väljällä asustuksella, sekä iloisella tsemppimielellä. Voit tehdä testit yksin tai yhdessä ystävän, työkaverin, puolison tai vaikka lapsesi kanssa. Muista teet testit itseäsi varten, eli pidä hauskaa.


Helpot ja monipuoliset Motivire TULE kotitestit

Vinkkeä haasteisiin

Alta löydät harjoitteita eri tarpeisiin