Liikevinkit- Osa 3


Tervetuloa tällä erää viimeisten liikevinkkien pariin!

Vaikka kyseessä ovatkin viimeiset liikevideot, ei harjoittelua kannata lopettaa, kun olet juuri päässyt vauhtiin. Olet saanut näistä vinkeistä paljon hyviä liikkeitä omaan liikepankkiisi, joilla ylläpitää ja edistää oman kropan toimintakykyä. Keho pysyy parhaiten kunnossa säännöllisellä harjoittelulla ja kehonhuollolla. Kannustammekin sinua ottamaan haasteen vastaan ja ylläpitämään kehonhuoltoa osana arkeasi. Jo pienillä teoilla ja panostuksella voi olla suuri vaikutus.


Haaste! Tehtyäsi näitä harjoitteita kolme viikkoa, on hyvä tehdä myös alussa tekemäsi testi, jotta voit seurata omaa kehitystäsi: https://motivire.fi/ylavartalotesti/


Sinulle valitut liikkeet:

Toteutustapa näissä liikkeissä on samanalainen kuin aiemmin. Valitse näistä taas itsellesi kaksi tai kolme, joita teet kerran päivässä 50 sekunnin ajan kerrallaan. Vaihtele liikkeitä päivittäin tai viikottain.


Kepin pyöritys

  • Ota kepistä leveä ote, vie keppi hallitusti selän taakse, pidä kädet suorina. Kiinnitä huomiota hyvään ryhtiin. Suorita liikkeet hallitusti, jotta molemmat kädet tekevät työtä tasaisesti. Ota kepistä tarpeeksi leveä ote, jotta liike onnistuu! Haastavuutta saat kun otat kepistä kapeamman otteen.

Vipunosto sivulle etukumarassa

  • Seiso hartioiden levyisessä asennossa, nojaa loivasti eteenpäin ja vie lantiota taakse, pidä polvet pienessä koukussa, vältä yliojennusta ja koukista kädet kyynärtaipeesta. Nosta kädet hallitusti sivuille, yläselkää ja lapoja jännittäen.

Punnerrus polvet maassa

  • Asetu lattialle kädet suorina ja kyynärpäät lukittuna. Laske polvet maahan, paino on polvien ja käsien varassa. Jännitä vatsalihaksia jotta selkä ei notkistu liikeen aikana. Laske itsesti hallitusti alas niin että selkä on suorana ja rintakehä osuu maahan. Nosta itsesi takasin ylös.

Olkapään venytys

  • Tuo käsi vartalon eteen, tartu toisella kädellä kiinni kyynärpäästä. Pidä venytettävän käden olkapää paikallaan, älä päästä olkapäätä kiertymään käden mukana.

Kertauksen vuoksi, löydät tästä vielä linkit edellisiin liikevinkkeihin:

Osa 1: https://motivire.fi/ylavartaloaktivoiva1/

Osa 2: https://motivire.fi/ylavartaloaktivoiva2/


Hyviä harjoitushetkiä!