Liikevinkit- Osa 3

Tervetuloa tällä erää viimeisten liikevinkkien pariin!

Vaikka kyseessä ovatkin viimeiset liikevideot, ei harjoittelua kannata lopettaa, kun olet juuri päässyt vauhtiin. Olet saanut näistä vinkeistä paljon hyviä liikkeitä omaan liikepankkiisi, joilla ylläpitää ja edistää oman kropan toimintakykyä. Keho pysyy parhaiten kunnossa säännöllisellä harjoittelulla ja kehonhuollolla. Kannustammekin sinua ottamaan haasteen vastaan ja ylläpitämään kehonhuoltoa osana arkeasi. Jo pienillä teoilla ja panostuksella voi olla suuri vaikutus.


Haaste! Tehtyäsi näitä harjoitteita kolme viikkoa, on hyvä tehdä myös alussa tekemäsi testi, jotta voit seurata omaa kehittymistäsi: https://motivire.fi/alavartaloaktivoivatesti/


Sinulle valitut liikkeet:

Toteutustapa näissä liikkeissä on samanalainen kuin aiemmin. Valitse näistä taas itsellesi kaksi tai kolme liikettä, joita teet kerran päivässä 50 sekunnin ajan kerrallaan. Vaihtele liikkeitä päivittäin tai viikottain.


Kanta-päkiäkeinu

  • Seiso ryhdikkäästi hartioiden levyisessä asennossa. Vie paino vuorotellen kantapäiltä päkiöille, niin että pohkeen ja säären lihakset aktivoituvat. Lisää haastetta saat ottamalla lisäpainoja käsille.


Hyvää huomenta-liike

  • Seiso ryhdikkäästi jalat hartioiden leveydellä. Pidä vartalon linja suorana ja tiukkana jännittäen keskivartalon lihaksia. Koukista hieman polvia ja ylävartaloa lantiosta reippaasti eteenpäin, kunnes tunnet venytystä reiden takaosissa tai selkäsi on lähes vaakatasossa. Nouse takaisin alkuasentoon.

Jalan nosto taakse

  • Seiso ryhdikkäästi jalat hartioiden levyisessä asennossa, vie toinen jalka taakse, pidä selkä suorana koko liikkeen ajan, älä nojaa eteenpäin.


Lantion nosto

  • Asetu selälle polvet koukussa ja jalat etäällä, nosta lantiota ylös maasta ja laske alas, pakaroita aktivoiden. Tehosta liikettä viemällä jalkoja kauemmas keskivartalosta.


Kertauksen vuoksi, löydät tästä linkit aiempiin liikevinkkeihin:

https://motivire.fi/Alavartaloaktivoiva1/

https://motivire.fi/alavartaloaktivoiva2/


Hyviä harjoitushetkiä!