Liikevinkit- Osa 1
Tervetuloa mukaan Motiviren alavartaloa

aktivoivalle polulle, aikaa käytät minimissään vain

100 sekuntia päivässä!


Mahtavaa, että olet lähtenyt tekemään hyvää itsellesi ja omalle hyvinvoinnillesi! Olit hiljattain mukana Tule-testeissä, ja testien tulosten perusteella valitsimme juuri sinun kroppasi hyvinvointia tukevat liikevinkit, jotka haastavat sinua liikkeelle seuraavien kuukausien aikana. Tältä sivulta löydät ensimmäiset sinulle suunnatut liikevideot. Liikkeet ovat aktiivisia harjoitteita, jotka on suunniteltu niin, että ne voi suorittaa kotona tai vaikka työpäivän lomassa.


Liike on yleensä paras lääke erilaisiin kipuihin ja kolotuksiin. Pitkään jatkuva yhtäjaksoinen paikallaanolo ja liikkumattomuus puolestaan lisäävät riskiä erilaisiin tuki- ja liikuntaelinvaivoihin tai pahentavat helposti jo olemassa olevia vaivoja. Tuki- ja liikuntaelinten sairaudet ovat suomalaisten yleisin syy lääkärissä käyntiin ja eniten työstä poissaoloja aiheuttava sairausryhmä. Ne ovat myös toiseksi yleisin syy työkyvyttömyyseläkkeisiin. Lihasvoiman ja liikkuvuuden ylläpito edistävät tuki- ja liikuntaelimistön terveyttä. Allaolevasta linkistä saat tietoa, mistä tuki- ja liikuntaelimet koostuvat ja mitkä asiat vaikuttavat tuki- ja liikuntaelinterveyteen. https://motivire.fi/tuletukijaliikuntaelimisto/


Haaste! Voit halutessasi seurata omaa kehittymistäsi tekemällä testin ennen harjoittelun alkua ja tehtyäsi viimeisiä harjoitteita kolme viikkoa. Haasta mukaan itsesi lisäksi vaikka perheenjäsen tai työkaveri! Tässä linkki testiin: https://motivire.fi/alavartaloaktivoivatesti/


Sinulle valitut liikkeet:

Valitse näistä liikkeistä kerrallaan 2-3 liikettä tehtäväksi kerran päivässä. Tee valitsemiasi liikkeitä 50s kerrallaan. Harjoittelu vie siis kokonaisuudessaan aikaa päivästäsi vain muutamia minuutteja.


Jalan nosto sivulle

  • Seiso ryhdikkääsi kädet lantiolla, nosta toista jalkaa suorana sivulle, pidä ylävartalo suorana koko liikkeen ajan, jotta et lähde kallistamaan vastakkaiselle sivulle.

Varpaillenousu​​​​​​​

  • Seiso ryhdikkäästi hartian levyisessä asennossa, vie paino päkiöille niin että pohkeen lihakset aktivoituvat, lisää haastetta saat ottamalla lisäpainoja käsiin tai tekemällä liikkeen yhden jalan varassa.

Jalan nosto taakse

  • Seiso ryhdikkäästi, kädet lantiolla. Vie toinen jalka taakse ja ylös. Pidä selkä suorana koko liikkeen ajan, älä nojaa eteenpäin.

Jalan nosto eteen

  • Seiso ryhdikkäästi, kädet lantiolla. Nosta polvia mahdollisimman ylös. Pidä selkä suorana koko liikkeen ajan.

Seisomaannousu penkiltä

  • Istu ryhdikkäästi jalat hartioiden levyisessä asennossa, kädet rentoina sivulla. Nouse seisomaan ja laskeudu hallitusti takaisin istumaan. Aktivoi reiden lihakset, pidä selkä suorana koko liikkeen ajan.

Seuraavat liikevinkit saat sähköpostiisi kolmen-viiden viikon kuluttua.


Tsemppiä harjoitteluun!


​​​​​​​