Motivire vie Skanskalle kokonaisvaltaista hyvinvointia yrityksen kaikkien aikojen laajimmassa työhyvinvointihankkeessa

Skanska halusi tarjota jokaiselle työntekijälleen mahdollisuuden kehittää arjen hyvinvointiosaamista työajalla ja työpaikalla tapahtuvilla henkilökohtaisilla valmennuksilla.

Motivire pystyi vastaamaan Skanskan tarpeeseen toteuttaa kahdenkeskisiä tapaamisia yli kahden tuhannen ammattilaisen organisaatiolle toimistoilla ja työmailla, ympäri Suomen.

Valmennuksiin kuuluvat Motiviren asiantuntijoiden ja valmennettavien henkilökohtaiset tapaamiset, Firstbeat- sekä kehonkoostumusmittaukset.

Hankkeen tarkoituksena on sitouttaa terveyden kannalta kestäviin arjen valintoihin yksilöllisillä valmennuksilla sekä tukea yhteisöllistä välittämisen kulttuuria.

- Viemme hyvinvointivalmennukset mittalaitteineen työntekijöiden arkeen. Tarjoamme työkaluja, jotka ohjaavat yksilöllisten tavoitteiden asettamiseen ja autamme realistisiin toimenpiteisiin juuri siinä arjessa ja yksilöllisessä tilanteessa, jossa kukin elää, kertoo Motiviren hyvinvointivalmentaja Ville Penttilä.

- Valmennuksilla haluamme lisätä jokaisen tietoisuutta omaan henkilökohtaiseen hyvinvointiin vaikuttavista tekijöistä. Erityisesti tieto unen, levon, säännöllisen ruokailun ja fyysisen kunnon vaikutuksista työ- ja toimintakykyyn on tärkeää niin rakennustyön turvallisen työskentelyn kuin tietotyön haasteiden kannalta, sanoo Skanska Oy:n työhyvinvointipäällikkö Helena Pekkanen.

Skanskan tavoitteena on, että jokainen lähtee terveenä työstä kotiin joka päivä sekä hyvinvoivana ja terveenä ansaituille eläkepäiville.

Valmennukseen osallistuneet kertovatkin saaneensa toteuttamiskelpoisia ideoita palautumisen edistämiseksi ja kokeneet päivittäisen jaksamisen lisääntyneen sekä työssä että vapaa-ajalla.

- Meillä kiinnitetään selvästi aiempaa enemmän huomiota välipaloihin – hedelmiä ja jogurttia näkee nyt kahvihuoneessa useammin kuin pullaa. Monilla kavereilla on myös unen laatu parantunut. Ilmapiiri on motivoitunut ja tuntuu, että väki jaksaa pimeänäkin vuodenaikana painaa töitä paremmin, kertoo vastaava työnjohtaja Tuomo Miettinen Helsingin Rakuunanpuiston työmaalta.

Tämän kokonaisuuden ensimmäiset valmennukset toteutettiin vuoden 2017 joulukuussa. Kesään 2019 mennessä Skanskan yli kahdelle tuhannelle työntekijälle ja toimihenkilölle on tarjottu mahdollisuutta osallistua henkilökohtaiseen hyvinvointivalmennukseen.

Lue lisää Motiviren valmennuksista >

Ota yhteyttä >