Aamiainen- POLKU
Teema 4: Tuorepuuroresepti
Tuorepuuro on ihanaa vaihtelua tavalliselle kaurapuurolle. Se sopii loistavasti osaksi aamiaista. Puuroa voit maustaa mielikuvituksesi mukaan, vaihtoehtoja on rajattomasti!
Puuro säilyy jääkaapissa 2-3 päivää, joten voit hyvin tehdä kerralla isomman annoksen.
Puuron perusohje:
- 1 dl kaurahiutaleita (ei pikahiutaleita)
- 2,5-3 dl haluamaasi nestettä: mantelimaito, manteli-kookosmaitojuoma, kookosmaitojuoma (ei siistäysrasvainen kookosmaito)
- 1-2 rkl chia-siemeniä
Laita ainekset kannelliseen kulhoon, sekoita. Jätä turpoamaa yön yli tai vähintään 2-3 tunniksi. Sekoita alkuvaiheessapari kertaa ja lisää nestettä, jos tarpeen – chia-siemenet turpoavat alussa voimakkaasti.
Maustamisvaihtoehdot:
Maustaminen 1
- omenaraastetta, tuoretta inkivääriä pieni pala, hasselpähkinärouhetta tai siemeniä. Lisää ainekset puuron joukkoon heti alkuvaiheessa. Inkivääri lisätään puuroon raastettuna – määrän ei tarvitse olla kuin pikkusormen kynnellinen, maista ja lisää! Inkiväärin voi jättää poiskin, puuro toimii hyvin myös ilman sitä.
Maustaminen 2
- puna – tai mustaherukoita, mantelirouhetta, pieni loraus hyvää juoksevaa hunajaa, n. 1 tl. Lisää ainekset puuron pinnalle ennen nauttimista.
Maustaminen 3
- Kookosmaitoa reilu desi – 1,5 dl, omenakuutioita, kanelia. Korvaa osa puuronnesteestä kookosmaidolla. Kuutioi valmiin puuron päälle omenaa ja ripota päälle kanelia
Maustaminen 4
- 1 dl mustikoita, cashewpähkinöitä (muutama). Lisää mausteet puuron päälle ennen nauttimista.
Maustaminen 5
- kuivattua aprikoosia ja taatelia pieneksi kuutioituna. Muutama kuivahedelmä riittää. Pilko hedelmät saksilla tai veitsellä pieneksi silpuksi ja lisää puuroon heti alkuvaiheessa.
Maustaminen 6
- puolijäisiä mansikoita viipaleina, banaaniviipaleita (n. 1/3 banaani riittää jo hyvin). Lisää ainekset puuron päälle juuri ennen nauttimista.
LÄHTEET
Viitattu 14.8.2020. https://www.valio.fi/ruoka/tuorepuuro-on-helppo-ja-herkullinen-aamiainen/