Aamiainen- POLKU

Teema 3: Smoothiereseptejä

Smoothie

Smoothie on hyvä aamupala. Se on helppo, nestemäisenä ruokana, syödä, vaikka ei niin tekisikään mieli ruokaa heti aamulla. Smoothiestä saa terveellisen ja monipuolisen lisäämällä sinne runsaasta kasviksia, marjoja ja vaikka rahkaa proteiinin lähteeksi.

Smoothie reseptejä

Syksyinen vihersmoothie

  • kourallinen cashewpähkinöitä
  • 5 dl lehtisalaattia tai vaikka lehtikaalia
  • 5 retiisiä varsineen
  • 2 omenaa
  • kourallinen viinirypäleitä
  • 1 dl reajuustoa
  • 1 dl maustamatonta jugurtti/soijajugurttia
  • noin 3 dl vettä (lisää vähitellen jotta saat mieleisesi koostumuksen/paksuuden)


Hienonnan pähkinät tekosekoittimessa rouheaksi. Huuhtele retiisit huolellisesta, pilko omenat. Lisää kaikki ainekset tehosekoittimeen ja soseuta, käytä vettä tarpeen mukaan. Kaada tarjoiluastiaan. Jos jätät smoothien paksuksi, niin että voit syödä sen kulhosta kannattaa pinnalle ripotella vielä kaurahiutaleita.

Banaani-päärynä-smoothie

  • 1 banaani
  • 1 päärynä
  • 2 dl soijajuomaa/kauramaitoa
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • ½ dl pähkinöitä/siemeniä


Kuori ja paloittele banaani sekä päärynä. Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimella. Koristele halutessasi kaurahiutaleilla tai siemenillä.

Rukiinen puolukkasmoothiekulho

  • 1 dl puolukoita
  • 1 dl vadelmia (tai muita mieluisia marjoja)
  • 1 viipale hieman kuivahtanutta ruisleipää
  • 1 dl maitoa/kauramaitoa


Revi ruisleipä paloiksi. Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimella, ruisleivän ei tarvitse kokonaan hajota hienoksi jauhoksi. Kaada tarjoiluastiaan. Lisää pinnalle mielesi mukaan pähkinöitä, siemeniä tai kokonaisia puolukoita.

Kun smoothiesta tekee paksumman on se helppo ottaa mukaan ja lusikoida vaikka vasta työpaikalla.

Vinkki! Kun smoothien antaa olla valmistuksen jälkeen jääkaapissa on se mukavan viilentävää juotavaa vaikka kuumana kesäpäivänä välipalana.

LÄHTEET

Khanji, K. Haataja, O. Satokauden smoothiet. 2017. Otava