Motiviren alku on kertomus yrityksen perustajan pahoinvoinnista ja sen selättämisestä. Yrityksen perustaja Tuukka Nieminen luottaa tarinoiden voimaan työhyvinvoinnin valmennuksessa.

Suomalaisen miehen p**kele

Motiviren syntytarina kumpuaa pysähtymisestä yrityksen perustajan ja toimitusjohtajan omiin hyvinvoinnin haasteisiin.

Olin valmentamassa 7-vuotiasta poikaani Porin Karhuhallissa 13. joulukuuta 2008. Muistan päivän elävästi. Vastustaja meni pallon kanssa pojan ohi. Poika ei lähtenyt puolustamaan. Minulla meni isänä ja valmentajana herne nenään ja otin pojan vaihtoon. Kerroin pojalle vähän elämän totuuksia kentän laidalla. Silloin kun ollaan kentällä, siellä juostaan. Kun tullaan tänne kentän laidalle, täällä huilataan.

Muistan kiroilleeni pääni sisällä, kun havahduin kahteen asiaan siinä hetkessä: olin varma, että pelikavereiden vanhemmat katsoivat vihaisesti, kun ”valmensin” poikaani ja toiseksi tajusin, etten varmaan olisi jaksanut juosta puoliakaan siitä, mitä poika kentällä juoksi. Ymmärsin tämän vielä konkreettisemmin, kun poika oli jalkojeni juuressa ja jouduin nojaamaan eteenpäin, että näen hänet vatsani takaa.

Anteeksipyyntö ja lupaus tärkeälle henkilölle

Illalla istahdin pojan sängyn reunalle ja kerroin olleeni turhan kärkäs kentän laidalla. Lupasin pojalleni – ikäänkuin anteeksipyyntönä – että kun keväällä vitosdivarin futiskausi alkaa, niin jaksan juosta siellä sen 90 minuuttia. Poika kysyi samantien, saako hän tulla kettuilemaan, jos isä ei jaksakaan. Ymmärsin saaneeni anteeksi, ja että poikani on porilainen, joka ymmärtää kettuilun päälle.

Seuraavana aamuna klo 5:55 olin lenkkarit jalassa ja ulkona ensimmäisellä aamu(kävely)lenkillä vuosiin. Keväällä pääsin todistamaan pojalleni, että lupaus piti ja jaksoin juosta futiskentällä 90 minuuttia.

Suomalaiset työyhteisöt liikkeelle

Samana keväänä 2009 startattiin Motivire-liiketoiminta. Itseni lisäksi oli tullut aika pysäyttää myös ympärillä olevia työyhteisöjä ja työntekijöitä miettimään: mitä sille omalle hyvinvoinnille kuuluu. Yrityksen ensimmäinen tavoite oli saada suomalaiset työyhteisöt liikkeelle ja siinä on onnistuttu.

Vuonna 2023 Motivire on valmentanut yli 35 000 henkilöä yli 250 suomalaisessa organisaatiossa - ja työhyvinvoinnin ilosanoman levittäminen jatkuu. Me tiedämme, miten henkilöstä saadaan kiinnostumaan ja ottamaan vastuuta omasta hyvinvoinnista, se meidän osaamistamme. Tällä hetkellä koen tärkeäksi muistuttaa, että voimme tekemisellämme ja datalla osoittaa että henkilöstöön on taloudellisesti järkevää panostaa.


Tuukka Nieminen

Toimitusjohtaja, perustaja

Tuukka on Motivire Oy:n perustaja, toimitusjohtaja, hyvinvointivalmentaja. Hän on Motiviren tarinankertoja, jonka salkusta löytyy innostava esimerkki elävästä elämästä tilanteeseen kuin tilanteeseen.