Hyvinvoinnissa onnistuminen

Päivän podcastissa käydään läpi miten hyvinvoinnissa onnistutaan ja mitkä asiat edistävät onnistumista. Mitä onnistuminen tarkoittaa. Mitä yhteistä on lukuisilla hyvinvoinnissaan onnistuneilla ja mitä tekijöitä heidän matkassaan on ollut, jotta onnistuminen on ollut mahdollista ja todennäköisempää.

Onnistuminen

Onnistuminen on erään määritelmän mukaan muutosta vanhasta parempaan, tietoisuutta omasta kehityksestä ja ymmärrystä tekijöistä, jotka kokonaisuuteen ovat vaikuttaneet.
Hyvinvoinnissa onnistuminen on muun muassa jaksamisen, terveyden ja hyvinvoinnin edistymistä. Hyvinvoinnissa onnistuminen vaatii arjen asteittaista muutosta, mikä tarkoittaa osaltaan myös sitä, että onnistuessasi ymmärrät ne arjen tavat ja tottumukset, jotka ovat vielä estäneet onnistumistasi.

Taustaa mallille

Vuonna 2015 Motiviren valmentajat istuivat saman pöydän äärellä ja joku meistä kysyi kysymyksen: "Mitä yhteistä hyvinvoinnissa onnistuneilla on?" Ei siis kysytty mitä tehdään väärin tai pieleen, vaan mitä yhteistä on onnistuneiden tarinoissa. Pitkä tarina lyhyesti, keskustelussa löysimme yhtymäkohtia ja tästä kaavasta, eli näistä yhtymäkohdista on tullut meidän valmennusporukalle myös tekemisen punainen lanka, jonka mukaan teidänkin Podcast Garmin -valmennusta on rakennettu.

Onnistumisen kaava on (P+P+P+T) ILO, eli rakentuu sanojen etukirjaimista, eli toimista jotka yhdistävät hyvinvoinnissaan onnistuneita. Tiivistys alla ja tarkemmin ajatukset siis päivän podcastissa.

Pysähtyminen, syystä tai toisesta onnistuja on saanut tai joutunut ja miettimään omaa hyvinvointiaan. Jokainen meistä saa tai joutuu pysähtymään jossain kohtaa oman hyvinvoinnin äärelle. Hienoa jos se tapahtuu turvallisesti ja ajoissa.
Paljastuminen, syystä tai toisesta onnistuja on saanut selville missä kunnossa hän nyt on ja saanut konkreettiset perusteet muutoksen aloitukselle.
Pohdinta, syystä tai toisesta onnistuja on päätynyt pohtimaan, eli tekemään oman hyvinvointiin suunnitelmia, eli miettimään mitä minun kannattaisi tehdä. Pohjana pysähtyminen ja paljastuminen
Tekeminen, syystä tai toisesta onnistuja on alkanut tekemään uusia ja suunnitelman eli pohdinnan mukaisia uusia asioita arjessaan
Ihmiset, syystä tai toisesta onnistuja on saanut apua tai tukea ystävältä, tuttavalta, puolisolta tai vaikka työkavereilta, onnistuminen tapahtuu usein yhdessä.
Leikkimielisyys, syystä tai toisesta onnistuja on oppinut, että on mukavempaa tehdä mukavia asioita, kuin pakolla epämukavia, vertaa hyvä ruoka vs pussikeitto dietti
Oppiminen, syystä tai toisesta onnistuja saanut opitut asiat osaksi arkea, ilman että niitä täytyy miettiä joka kerta, eli hän on onnistunut lisäämään asiat osaksi omaa hyvinvointiosaamistaan


MItä seuraavaksi

Kiitos että lähdit mukaan uuden kokeilemiseen ja mukaan valmennukseen, suostuit suunnitelmallisesti avaamaan viestit whatsapista, pysähtymään arjen kiireiden keskelle, kuuntelamaan podcastin tai pari. Suostuit selvittämään missä kunnossa sinä nyt olet, miten jaksat, mitä sinulle tai mitä teille nyt kuuluu, näiden uusien mittarien pohjalta.