Kunnon testaus ja tutustuminen omaan uneen


Hyvä ammattikuljettaja, nyt Garminin kello on ollut kädessäsi muutaman päivän, eikö totta. Nyt haastamme sinut loppuviikon aikana testamaan hapenottokykysi kevyellä liikuntasuorituksella ja toisaalta seuraamaan yöunesi määrää.

Haasta itsesi hyvän mielen lenkille

Haaaste sinulle itsellesi, selvitä kuntosi ja hapenottokykysi kuluvan loppuviikon aikana matalan kynnyksen mukavalla testillä, eli kevyellä juoksu tai kävelyjuoksulenkillä. Huom. jokainen oman kunnon ja kykyjen mukaan

Valmistautuminen ja toteutus

 • Huolehdi että kello akku on riittävän ladattu
 • Pukeudu sään mukaan
 • Koeta löytää lähistöltä melko tasainen ja alustalta helppo (ei esim. liukas tai luminen), lenkin pituus voi olla yhteensä esim. 2,5 - 4 kilometriä, eli katso reitti valmiiksi ja mieti mikä on sinulle sopiva matka.
 • Aloita kevyellä venyttelyllä ja tee alkuun 10-15 kevyttä kyykkyä, jotta saat paikkoja hieman auki
 • Käynnistä Garmin kellosta harjoitus ja aseta harjoitukseksi juoksu tai kävely, sen mukaan kumman aiot tehdä. Odota satelliittia (gps-yhteys)
 • Käynnistä ajanotto valitsemalla START
 • Huom. itse kunnon mittausosion tulee kestää vähintään 10 min jonka aikana sykkeen tulee olla koholla vähintään 70 % maksimisykkeestäsi. (Eli alkulämmittely + 10 min testi + loppuveryttely)
 • 10 minuutin raskaan osion jälkeen kävele rauhallisemmpin vielä 2-5 minuuttia ja anna sykkeen laskea, eli tämä toimii loppuveryttelynä.
 • Harjoituksen jälkeen pysäytä harjoitus kellostasi
 • Valitse juoksun jälkeen TALLENNA. Näyttöön tulee ilmoitus, jossa näkyy ensimmäinen arvio maksimaalisen hapenottokyvystäsi

Näin käynnistät harjoituksen:
 1. Valitse kellotaulusta START
 2. Valitse suoritus (juoksu, kävely, jne.)
 3. Mene ulos ja odota satelliittia (gps-yhteys)
 4. Käynnistä ajanotto valitsemalla START
 5. Aloita harjoittelu juoksu
 6. Pysäytä harjoittelu painamalla STOP
 7. Tallenna harjoitus valitsemalla TALLENNA

MITÄ VO2 MAX-ARVO TARKOITTAA?

VO2 Max eli maksimaalisen hapenottokyvyn arvo on enimmäismäärä happea (millilitroina), jonka voit käyttää minuutissa painokiloa kohti huipputasollasi. Arvo on siis hyvä viittaus aerobisesta kuntotasostasi.


MITÄ HYÖTYÄ OMAN VO2 MAX-ARVON TIEDOSTAMISESTA ON?

Tiedostamalla mikä oma VO2 Max-arvosi on, ymmärrät sekä voit paremmin hallita omaa kuntotasoasi. Teknisellä tasolla tämä kuvastaa enimmäismäärää happea, jota voit tuoda kehoosi, siirtää lihaksiisi sekä hyödyntää tehokkaasti aerobisessa energiantuotannossa. Henkilökohtaisella tasolla, tämä on merkittävä sekä monipuolinen työkalu, jolla voidaan viitata erilaisiin terveys- sekä suorituskyvyn toimintoihin.

Ymmärtääksesi oman VO2 Max-arvosi, on helppo muistaa, että alhainen VO2 Max-arvo indikoi alempaa kuntotasoa, kun taas korkea VO2 Max-arvo kuvastaa korkeampaa suorituskykyä.


UNI

Tässä kohtaa pyydämme sinua aamuisin katsomaan paljonko Garmin kellosi on laskenut sinulle unta. Ja vertaile mielessäsi tulosta aina edellisen illan tekemiseen, eli millaiset asiat lisäävät ja parantavat sinun untasi ja millaiset heikentävät sitä. Ajatuksena siis että oppisit huomioimaan millaisilla asioilla ja tekemisellä saat yöhön 15-30 min laadukasta ja parantavaa unta lisää.


Garmin tilin yhdistäminen Motiviren valmennusjärjestelmään

Vielä muistutuksena, yhdistämme sinun Garmin tilisi Motiviren valmennusjärjestelmään, ja näin pääsemme tarjomaan sinulle parhaan mahdollisen henkilökohtaisen valmentajatapaamisen.

Samalla pääsemme keräämään koontina teidän / muiden valmennusryhmien Garmin dataa. Näin meilä on mahdollisuus yhdessä teidän kanssa kehittää koko toimialan hyvinvointia. Jos et ole vielä

Alla kysytää nimeä, sähköpostia ja Garmin Connect tilisi nykyistä salasanaa. Kirjoita sähköpostikentään Garmin tilillä käyttämäsi sähköposti ja nykyinen salasana, kiitos.

Alla tallenne kellon käyttöönottokoulutuksesta